België dat zijn wij

Het interessantste blog van België

Blog

Uitgaan in Bali

Momenteel is het helaas voor vele mensen onmogelijk om uit te gaan. En of het er inzit om deze zomer op vakantie te gaan is ook nog onduidelijk. Desondanks hopen we natuurlijk dat we snel weer terug kunnen naar het normale leven en kunnen we wegdromen denkend aan een mooie verre reis wanneer de wereld weer normaal geworden is. Zelf weet ik al waar ik heen wil de volgende vakantie, Bali. Ik ben twee keer eerder op vakantie gegaan naar dit prachtige eiland en heb er ontzettend genoten van alles wat het te bieden heeft. Bali staat ook wel bekend als het eiland van de goden. Buiten prachtige villa’s, lekker eten, een bijzondere oosterse cultuur en fantastische golven om te surfen heeft het eiland ook veel te bieden op het gebied van uitgaan. In dit artikel bespreken we uitgaan in Bali.

Locatie

Bali is een groot eiland en wat voor uitgaansgelegenheden er zijn hangt dan ook zeer af van waar je op het eiland vakantie viert. In het Noorden zijn er minder uitgaansgelegenheden en is het relatief rustig. In de stad op het midden van het eiland, Ubud, vind je voornamelijk cafés en kroegen waar backpackers een biertje drinken. In de hoofdstad Kuta,, dichtbij het vliegveld zijn er ontzettend grote clubs waar veel Australische feestgangers uitgaan. Als je van wilde feesten houdt dan is dit de ideale locatie maar het is niet een uitgaanslocatie met veel elegantie. Als je net zoals ik houd van relaxte strandfeesten waar wel veel mensen komen kun je het beste naar Canggu gaan. Deze locatie ongeveer een halfuur van de hoofdstad vandaan en je vindt er fantastische golven en meerdere keren per week leuke strandfeesten.

Voorzichtig

Natuurlijk is uitgaan in Bali natuurlijk heel anders dan uitgaan in België. Ja er wordt alcohol gedronken, gedanst en gekletst maar je gaat waarschijnlijk in een korte broek en flip flops naar het feest. Daarnaast rijdt je waarschijnlijk scooter. Daarom is het geen goed idee om veel te drinken aangezien je aan het einde van de avond waarschijnlijk nog naar huis moet rijden. Daarnaast wil je natuurlijk ook fris zijn voor de volgende dag. En alhoewel we in België en Nederland natuurlijk een redelijk soepel drugsbeleid hebben, is dit in Indonesië natuurlijk niet het geval. Wanneer iemand op straat drugs aanbiedt sla het dan ook meteen af. Anders kom je mogelijk gigantisch in de problemen. Daarnaast is drugs natuurlijk sowieso destructief, we waarschuwen dan ook voor ghb verslaving. Een groot probleem momenteel in België en Nederland.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén