België dat zijn wij

Het interessantste blog van België

Blog

Rollator kopen? Hier moet je op letten!

Bij het ouder worden horen nu eenmaal zijn gebreken. Het kan dus voorkomen dat je op een oudere leeftijd iets minder soepel loopt, dan dat je een aantal jaar geleden zou doen. Het is daarom dus ook niet gek dat je veel oudere mensen met een rollator rond ziet lopen. Op dit moment moet je er misschien nog niet aan denken, maar als je eenmaal ouder wordt is een rollator niet alleen ontzettend functioneel, het is ook een ware fashion-item onder ouderen. Voordat je de mercedes onder de rollators aanschaft, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten voordat je tot aanschaf over gaat. Met mijn tips loop je er niet alleen een stuk stabieler bij en met meer mobiliteit, je koopt ook nog eens de beste rollator afgesteld op jouw specifieke wensen. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder en ik vertel je er meer over!

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een rollator zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het van belang waarvoor je de rollator gaat gebruiken, ga je deze binnenshuis of buitenshuis gebruiken? Er zijn namelijk verschillende modellen en elk model is weer voor een andere situatie geschikt. Een buiten rollator heeft bijvoorbeeld een zitje, als je moe bent na een lange wandeling kun je deze gebruiken om even op uit te rusten. Daarnaast is het gewicht ook van enorm belang. Een rollator moet stevig zijn, maar ook niet te zwaar. Een te zware rollator maakt lopen alleen maar moeilijker, terwijl dit natuurlijk makkelijker moest zijn. Ook het aantal wielen is van belang. Hierbij geldt de regel, de meer wielen, des te meer stabiliteit. Loop je vaak over oneffen terreinen, dan kunnen vier wielen zeker geen kwaad, wil je iets wendbaarder zijn, dan zijn drie wielen perfect!

Service en garantie

Naast technische eisen, is het ook goed om naar de bijkomende service van een rollator te kijken. Een rollator kost nu eenmaal geld en daar wil je naar een mooi product ook een stukje service en garantie voor terug. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, kijk dus goed naar wat voor service en garantie de aanbieder aanbiedt. Een beetje meer betalen, maar wel verzekerd van een levenslange garantie? Of een goedkopere rollator met het risico op reparatiekosten of zelfs een nieuwe rollator? Ik zou het wel weten, ik ga voor een iets duurdere rollator, maar wel veel meer zekerheid!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén