België dat zijn wij

Het interessantste blog van België

Blog

Feliway in huis halen voor uw kat

Een huisdier is voor veel mensen heel erg belangrijk. Op een gegeven moment kan een hond of een kat echt een onderdeel van het gezin gaan vormen. Het is dan voor de meeste mensen ook heel belangrijk om te zorgen voor de juiste dingen om het huisdier een zo fijn mogelijk leven te geven. Bij honden geldt natuurlijk dat je vaak gaat wandelen en zorgt voor voldoende speeltjes. Bij katten zijn ook de speeltjes belangrijk, maar moet je ook zorgen dat ze zich veilig voelen in de woning. Katten moeten bijvoorbeeld een goede kattenbak hebben en het is van belang dat je een kat ook een eigen plekje geeft. Vaak zoeken ze zelf wel een plekje in huis waar ze ongestoord kunnen slapen. Het is echter voor sommige katten moeilijk om zich veilig te voelen in een woning. Je gaat hier zeker iets van merken en daarom is het goed om te zorgen dat je Feliway in huis haalt. Deze verdamper zorgt er voor dat de juiste feromonen door het huis verspreid worden, zodat de kat niet angstig wordt en gaat sproeien. Ook kan het voorkomen dat katten in huis gaan plassen en de kattenbak overslaan, omdat ze een eigen territorium willen creëren. Voor veel katten is het dan belangrijk om ze toch een gevoel van thuis te geven. En voor jou is het uiteraard fijn als het plassen overal in huis snel stopt. 

De goede feromonen van Feliway

Een kat gaat zich door de feromonen niet alleen thuis voelen, je zult ook merken dat de angst bij veel katten meteen veel minder wordt. Daarnaast is het goed om te weten dat de katten ook minder agressie naar andere dieren zullen vertonen. Het kan verkeerd uitpakken wanneer er een nieuw huisdier in de woning wordt geplaatst. Sommige dieren zullen het juist heel leuk vinden, anderen gaan hun eigen territorium verdedigen en zullen dat ook zeker laten merken. Door van te voren de juiste maatregelen te treffen, zorg je er voor dat jouw kat zich gewoon op zijn gemak blijft voelen. 

Heel veel voordelen

Het gebruik van deze feromonen zorgen er voor dat je op een betere manier met jouw kat in één huis kunt leven. Je creëert namelijk een goede, en vooral ook vertrouwde omgeving waardoor het mogelijk is om ook meerdere dieren tegelijk te hebben. Je zult merken dat ze veel rustiger worden en dat is uiteraard heel belangrijk.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén