België dat zijn wij

Het interessantste blog van België

Blog

Een ongelukje zit in een klein hoekje

We weten allemaal dat we wel eens ontzettend onhandig kunnen zijn. En dan zit een ongelukje in een klein hoekje. Maar we kunnen natuurlijk er ook voor zorgen dat we de kans op een ongelukje zo klein mogelijk maken. Want dat is natuurlijk beter dan dat je bij een letsel bureau moet aankloppen voor hulp.

 

Pas op met tillen

Hier gebeuren eigenlijk wel de meeste ongelukken en we weten het allemaal. We weten ook allemaal hoe we het beste kunnen tillen, maar soms uit gemak "vergeten" we wel eens hoe we dat dan moeten doen. En dat is natuurlijk super vervelend wanneer we er last van krijgen. Dus zorg er altijd voor dat je goed vanuit de benen tilt wanneer je iets moet optillen. Maar ook dat je niet te zwaar gaat tillen. Want we lopen altijd het liefst een keer minder zodat we het sneller gedaan hebben, maar dat is natuurlijk niet altijd even handig. Soms is het beter om een keer extra te lopen, zodat je niet met last in je rug er van terug komt. En het betekend ook niet altijd dat je sneller bent wanneer je meer tilt dan dat je een keer extra loopt. Vaak ben je met die ene keer meer lopen sneller.

 

Met alles een goede houding

Buiten het tillen, heb je eigenlijk altijd wel een goede houding nodig. Of je nu achter een computer aan het werk bent of altijd staand werk doet. Het is belangrijk dat je een juiste houding aan neemt. Want wanneer je dat niet doet, krijg je er op latere tijd juist erg veel last van. En dat wil je natuurlijk ook niet. Vooral wanneer je het erg gaat voelen in de rug, dat is gewoon erg vervelend omdat je dat thuis ook super erg gaat merken. Of dat het dan tijdens het eten is of wanneer je loopt. Het is niet fijn als je last krijgt van je lichaam omdat je altijd een verkeerde houding hebt aangehouden.

 

Zorg er daarom altijd voor dat wanneer je tilt, je niet te zwaar doet tillen. En dat je altijd een goede houding aan neemt. Ook dat is erg belangrijk. En het klinkt misschien afgezaagd, maar wanneer je regelmatig sport verbeter je je spieren en kan je meer tillen, wat logisch is. Maar je krijgt ook een betere houding die je tijdens je werk kan doorvoeren en dan krijg je er ook minder last van. Dat is natuurlijk ook fijn.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén