Het interessantste blog van België

Blog

Dit is de levens cyclus van de lieveheersbeestjes

In de tuin zal je altijd te maken krijgen met bepaalde soorten insecten. Zeker als jouw tuin er groen uitziet is de kans erg groot dat je met insecten te maken zal gaan krijgen. Toch blijft het belangrijk om de tuin groen te houden. Dit is namelijk niet alleen goed voor de eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de planeet. Hoe meer groen we behouden en planten, des te gezonder we kunnen leven op deze aardbol. Daarom is het goed om op de juiste manier voor de tuin te blijven zorgen. Sommige van de insecten die hier zullen gaan leven zullen op de best mogelijke manier voor jouw bloemen en planten zorgen, zoals het lieveheersbeestje. Helaas zijn er ook insecten die al het groen uit jouw tuin liever zelf opeten. Daar moet je natuurlijk wat tegen gaan doen op de best mogelijke manier. 

 

Larven 

De larven van lieveheersbeestjes zijn dan ook erg nuttig om in de tuin te hebben. Er zijn altijd insecten die in jouw tuin schade zullen gaan aanrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vervelende bladluizen. Hoewel elk insect, en dus ook de bladluis, vaak wel een eigen doel heeft zullen deze luizen er voor ons vooral voor zorgen dat de bladeren in onze tuin beschadigen. Het zal dan ook lastig zijn om daar wat tegen te doen. Toch is er een oplossing om de schade van de bladluis tegen te gaan. En dat is waar we weer terug gaan komen bij de nuttige larven van de prachtige lieveheersbeestjes. Deze larven eten de bladluis namelijk maar wat graag op. Hierdoor zullen de bladluizen erg snel van jouw planten verdwijnen en zo zullen de planten ook in de gewenste staat blijven. 

 

Volwassen

De volwassen lieveheersbeestjes zien we vaak vliegen of lopen in de tuin door de opvallende kleuren. Het is dan ook goed nieuws om deze fantastische insecten in de tuin te hebben. De bladluis bestrijden kan dus ook op een effectieve manier gedaan worden door de lieveheersbeestjes. Hierbij koop je de larven van deze lieveheersbeestjes en vervolgens kan je deze zelf op een simpele manier op de planten in de tuin uitzetten. De kwaliteit van de planten zal er daardoor ontzettend snel op vooruit gaan. Niet alleen zijn de lieveheersbeestjes dus erg leuk om naar te kijken, maar ook is het zeer nuttig om deze insecten in de tuin te hebben. Vooral de larven van de lieveheersbeestjes zullen jouw tuin er op vooruit laten gaan.

Geef een reactie